WMO Consulent

Consulent Werk

3 september 2018

Waar: Voor een gemeente in de provincie Overijssel zijn wij op zoek naar een gemotiveerde en resultaatgerichte professional.

Functie-eisen:

  • HBO werk- en denkniveau;
  • kennis van en ervaring met indiceren ‘Begeleiding’;
  • kennis van relevante wet- en regelgeving, zoals de WMO en de Awb en je hebt actuele kennis van de individuele WMO-voorzieningen;
  • ervaring in een vergelijkbare functie, waaronder de gekantelde manier van werken;
  • ervaring met GWS;
  • rijbewijs B en beschikking over een auto is een pré.

Competenties:  klantgericht, analytisch, stressbestendig, creatief in het vinden van oplossingen, goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden, zelfstandig en in teamverband kunnen werken.

Functie-inhoud:

  • Wij zijn op zoek naar een WMO Consulent in verband met vervanging voor een periode van zwangerschapsverlof.

    Als WMO Consulent begeleid je aanvragen voor begeleiding, voor hulp bij het huishouden, woonvoorzieningen, vervoersvoorzieningen en hulpmiddelen. Je voert keukentafelgesprekken met inwoners die een ondersteuningsvraag hebben op het gebied van wonen, welzijn en/of zorg en onderzoekt daarbij de mogelijkheden van de klant, zoals eigen kracht en de beschikbaarheid van een netwerk. Ook ben je verantwoordelijk voor het indiceren, rapporteren, samen met de cliënt opstellen van een plan van aanpak, opvragen van offertes, beoordelen van offertes, het regelen van ondersteuning en het beschikken. Je bewaakt de voortgang van het proces van aanvraag tot en met verstrekking en levert een actieve bijdrage aan verbetering van het proces. Ook onderhoud je contacten met zorgaanbieders, leveranciers en andere (externe) partners en bent sparringpartner voor je collega’s.

Aanbod: Een dienstverband bij Aalsum&Nieuwland, waar je geen nummer bent maar een gewaardeerde collega. Mogelijkheid tot ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden. Uitstekende arbeidsvoorwaarden waaronder een salaris dat past bij jouw opleiding en ervaring.

Interesse?: Neem vrijblijvend contact met ons op via mail info@aalsumnieuwland.nl of telefoon 06-13303213

Share This