RE-INTEGRATIE

Aalsum & Nieuwland vindt samen met jou een nieuwe baan bij werkloosheid of wanneer je met werkloosheid wordt bedreigd.

Op zoek naar werk

Aalsum & Nieuwland vindt samen met jou een nieuwe baan, bij werkloosheid of wanneer je met werkloosheid wordt bedreigd. Onze individuele begeleiding op basis van persoonlijke één-op-één gesprekken, vindt in de regel bij jouw thuis plaats. Aalsum & Nieuwland heeft de afgelopen jaren een uitgebreid netwerk opgebouwd van werkgeverscontacten.

Loopbaancoaching

Bij loopbaancoaching onderzoeken wij welk werk bij je past. Waar ben je goed in en wat vindt je leuk om te doen?  Hoe kun je jezelf verder ontplooien binnen de huidige organisatie of elders? In een aantal persoonlijke gesprekken, eventueel aangevuld met testen, krijg je een helder beeld wat je kwaliteiten en kansen zijn. Hierna ben je klaar om een volgende stap in je carrière te zetten.

Training

Ben je druk aan het solliciteren, maar kun je wel wat ondersteuning gebruiken? Hoe voer je een goed sollicitatiegesprek, hoe presenteer je jezelf, verbaal & non-verbaal? Onze trainingen helpen je hierbij en bij het maken van een goed cv en sollicitatiebrief.

Bij ons sta jij centraal en ben je niet één van de velen zoals bij bijv. uitzendbureaus.

Samen vinden wij jouw nieuwe baan.

Hoe gaan we te werk?

Kennismaking & Intake
De kennismaking vindt over het algemeen plaats bij jou thuis. We spreken onder andere over je werkervaring, opleiding(en) en eerder verworven competenties. Daarnaast krijg je een beeld van onze werkwijze, de doorlooptijden en de wederzijdse verwachtingen. Natuurlijk is het ook belangrijk om te toetsen of de klik er is om met elkaar “in zee” te gaan. Uiteindelijk vertalen we het gesprek in een advies en plan van aanpak.
Coaching & Advisering
Iedereen heeft eigen wensen, vragen en verwachtingen. Waar de één door middel van oriëntatie een beter beeld wil krijgen van geschikte beroepen, zal de ander dit gebruiken om zicht te krijgen op (om)scholing. Aalsum & Nieuwland werkt op basis van individuele begeleiding, omdat wij alleen hiervan de toegevoegde waarde zien. Jouw vraag en verwachtingen staan centraal en zijn bepalend voor onze inzet.
Jobhunting
Als we een duidelijk beeld hebben van jouw situatie en jouw verwachtingen, kunnen we aan de slag met het zoeken van werk (jobhunting). We leggen in deze fase contact met werkgevers bij jou in de buurt om te kijken naar de mogelijkheden voor jou op het gebied van werk. Dit kan zijn reguliere arbeid, maar ook bijvoorbeeld een werkervaringsplaats.
U

Op zoek naar werk

Aalsum & Nieuwland vindt samen met jou een nieuwe baan, bij werkloosheid of  wanneer je met werkloosheid wordt bedreigd. Je staat bij ons centraal en bent niet één van de velen, zoals bijvoorbeeld bij uitzendbureaus.

Onze individuele begeleiding op basis van  persoonlijke één-op-één gesprekken, vindt in de regel bij jouw thuis plaats.

Wij beginnen altijd met een intakegesprek. Hierin maken we kennis met elkaar en kijken we wat je mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt.
Daarna gaan we direct aan de slag.

Terwijl wij actief bedrijven voor je benaderen, helpen we je met vragen omtrent je cv, brief en sollicitatiegesprek. Ook een scholingsvraag kan onderdeel worden van de re-integratie.

Aalsum & Nieuwland heeft de afgelopen jaren een uitgebreid netwerk opgebouwd van werkgeverscontacten. Deze zullen we uiteraard aanwenden om voor jou een passende werkkring te vinden.

Daarnaast zetten wij regelmatig Leer/Werk projecten op. Hierbij word je met behoud van uitkering geschoold en kun je werkervaring bij een bedrijf op doen. Als je gekwalificeerd bent, kun je vervolgens aan de slag in dat bedrijf.

UWV Werkfit

Werkfit maken

Omdat elk mens uniek is en zijn of haar specifieke behoefte heeft, is een Werkfit traject bij Aalsum & Nieuwland maatwerk. Een Werkfit maken traject bestaat uit verschillende onderdelen die er op gericht zijn dat je straks weer actief kunt deelnemen aan de maatschappij.

Wanneer in te zetten?

Als je klant bent van het UWV met een AG of ziektewet uitkering en je hulp kunt gebruiken bij het bepalen van een passende werkrichting.

Het resultaat

Aan het eind van het traject ben je klaar voor bemiddeling naar werk. Eventueel met behulp van een scholing of een “Naar werk” re-integratietraject.

Werkwijze

Afhankelijk van jouw situatie kan er maximaal 6 (ZW-uitkering) of 18 (AG-uitkering) maanden worden gewerkt aan het klaar maken voor werk. Het UWV bepaalt welke activiteiten en voor hoeveel uur kunnen worden ingezet. Aalsum & Nieuwland biedt een brede keuze aan re-integratieactiviteiten, zoals:

 1. Versterken werknemersvaardigheden
  Rekening houdend met jouw individuele situatie en fysieke en mentale belastbaarheid, zetten wij een werkstage of werkervaringsplaats in. Hierdoor leer je (weer) zelfstandig en onder leiding te werken.
 2. Verbeteren persoonlijke effectiviteit:
  Door middel van individuele coaching werken we bijvoorbeeld aan je sollicitatievaardigheden en hoe je kunt omgaan met persoonlijke belemmeringen, zodat je assertiever wordt en meer zelfvertrouwen krijgt. Leren netwerken is eveneens een onderdeel van het traject.
 3. Loopbaanoriëntatie
  Met behulp van tests en coaching bepalen we samen met jou een passende zoekrichting

Hoe werkt het?

Je kunt jezelf aanmelden bij Aalsum & Nieuwland als het UWV akkoord is met de inzet van een Werkfit maken traject. Er wordt dan contact opgenomen voor het inplannen van een afspraak.

UWV Naar Werk

Naar Werk

Omdat elk mens uniek is en zijn of haar specifieke behoefte heeft is een Naar werk traject bij Aalsum & Nieuwland maatwerk. Een Naar Werk maken traject bestaat uit verschillende onderdelen die er op gericht zijn dat je straks weer actief kunt deelnemen aan de maatschappij.

Wanneer in te zetten?

Als je klant bent van het UWV met een AG of ziektewet uitkering en je hulp kunt gebruiken bij het vinden van een nieuwe baan. Je weet wat je wilt en wat je kunt, maar je hebt behoefte aan individuele en deskundige ondersteuning bij solliciteren en netwerken.

Het resultaat

Aan het eind van het traject heb je weer een duurzame werkplek die past bij jou vaardigheden, interesses en mogelijkheden.

Werkwijze

Afhankelijk van jouw situatie kan er maximaal 6 (ZW-uitkering) of 9 (AG-uitkering) maanden gewerkt worden aan het vinden, plaatsen en behouden van een duurzame werkplek. De volgende re-integratieactiviteiten maken onderdeel uit van het Naar Werk traject

 1. Sollicitatietraining:
  Een individuele training bij ons op kantoor of bij jou thuis. Hierbij komen o.a. aan de orde: Het bepalen van je zoekprofiel, de cv en de sollicitatiebrief, het sollicitatiegesprek, netwerken, het gebruik van sociale media, het zoeken naar vacatures en je persoonlijke presentatie.
 2. Arbeidsmarktverkenning:
  Samen met jou verzamelen we informatie over organisaties en functies Zo willen we in kaart brengen waar jouw kansen op de arbeidsmarkt liggen.
 3. Jobhunting:
  Onze jobhunters benaderen werkgevers om een baan te vinden die bij jou past. Dit is maatwerk. Hierbij maken we gebruik van ons uitgebreide netwerk aan werkgeverscontacten.

Hoe werkt het?

Je kunt jezelf aanmelden bij Aalsum & Nieuwland als het UWV akkoord is met de inzet van een Naar Werk traject. Er wordt dan contact opgenomen voor het inplannen van een afspraak.

Loopbaancoaching

Bij loopbaancoaching onderzoeken wij welk werk bij je past.
Waar ben je goed in en wat vindt je leuk om te doen?  Hoe kun je jezelf verder ontplooien binnen de huidige organisatie of elders?

In een aantal persoonlijke gesprekken, eventueel aangevuld met testen, krijg je een helder beeld wat je kwaliteiten en kansen zijn. Hierna ben je klaar om een volgende stap in je carrière te zetten.

Sollicitatietrainingen en Loopbaantesten

Ben je druk aan het solliciteren, maar kun je wel wat ondersteuning gebruiken?

Hoe voer je een goed sollicitatiegesprek, hoe presenteer je jezelf, verbaal & non-verbaal?
Onze sollicitatietrainingen helpen je hierbij en bij het maken van een goed cv en sollicitatiebrief.

Andere onderdelen zijn profileren en netwerken (zowel online als offline).
Deze interactieve en praktische trainingen zetten je direct aan het werk en helpen je de stap naar werk makkelijker te maken.

Nodig ons vrijblijvend uit voor een kennismakinggesprek

Indien onze aanpak jou aanspreekt en je bewust kiest voor een kleine organisatie, nodig ons dan uit voor een kennismakingsgesprek.
We vertellen je vrijblijvend wat Aalsum & Nieuwland jou kan bieden.
Share This