Wijkwerker

Wijkwerker

3 september 2018

Waar: Voor een gemeente in de provincie Friesland zijn wij op zoek naar een gemotiveerde en resultaatgerichte professional. Je werkt binnen de dienst sociaal domein. Je bent onderdeel van de afdeling Zelf en Netwerk  en werkt daar nauw samen met 6 gedreven en inspirerende wijk- en dorpenmanagers. Binnen het Sociaal Domein is het onze opgave om ervoor te zorgen dat mensen zelfredzaam kunnen zijn en zo lang mogelijk blijven. De veranderingen in de samenleving vragen om een overheid die in netwerken kan samenwerken. Dus niet meer voor maar samen zaken inregelen. De opgave van de sector Zelf en Netwerk is er op gericht dat mensen fysiek en mentaal gezond en zelfredzaam zijn en dat we de mienskip versterken.  Hiervoor moeten de basisvoorzieningen (cultuur, sport, onderwijs, preventief jeugdbeleid, wijk en voorzieningen) op orde zijn en blijven. Naast het op orde hebben van de basisvoorzieningen stimuleren en faciliteren we initiatieven van bewoners.

Functie-eisen: Je hebt een afgeronde relevante hbo-opleiding (bij voorkeur CMV, Social Work) of een soortgelijke opleiding. Je hebt aantoonbare kennis van en ruime ervaring met gebiedsgericht werken / opbouwwerk / community building en sociaal werk. Je hebt kennis van effectieve sociale interventies met voorkeur op het terrein van kinderen en gezinnen. Je hebt kennis van effectieve sociale interventies met voorkeur op het terrein van kinderen en gezinnen. Je bent omgevingsbewust, sensitief, pro actief. Je werkt projectmatig en outreachend. Je hebt een grote mate van probleemoplossend vermogen. Je beheerst netwerkstrategieën. Je bent een verbinder. Je wilt werken op locatie en heeft geen 9 – 5 mentaliteit. Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden passend bij de opgave. Je kunt goed luisteren en weet bewoners te enthousiasmeren, te betrekken en eigenaar te (laten) worden van het plan voor de wijk. Je werkt constructief samen en denkt vanuit het belang van inwoners. Je bent praktisch en pragmatisch. Je spreekt zo mogelijk de taal van de wijk(bewoners).

Functie-inhoud: Je opereert actief in netwerken op verschillende niveaus, nl. die van de bewoners in de wijk, betrokken netwerkorganisaties, de gemeente en de politieke context. Je bent gericht op samenwerking met bewoners en belangengroepen in de wijk, en staat met het ene been binnen en met het ander been buiten de (ambtelijke) organisatie van de gemeente.

Aanbod: Een dienstverband bij Aalsum&Nieuwland, waar je geen nummer bent maar een gewaardeerde collega. Mogelijkheid tot ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden. Uitstekende arbeidsvoorwaarden waaronder een salaris dat past bij jouw opleiding en ervaring.

Interesse?: Neem vrijblijvend contact met ons op via mail info@aalsumnieuwland.nl of telefoon 06-13303213

Share This