Jeugd consulent

Jeugd Consulent

9 juli 2018

Waar: Voor een gemeente in de provincie Overijssel zijn wij op zoek naar een gemotiveerde en resultaatgerichte professional.

Functie-eisen: Je beschikt over hbo werk- en denkniveau en een afgeronde opleiding waarbij je kennis hebt opgedaan over pedagogiek/ontwikkelingspsychologie. Je bent SKJ gecertificeerd of vooringeschreven. Je hebt  kennis van relevante wet- en regelgeving en problematiek rondom volwassenen, jeugd en gezinnen. En je hebt meerdere jaren werkervaring. Als consulent Samen Doen voer je startgesprekken en verzorg je plaatsingen. Je voert keukentafelgesprekken waarbij de vraag achter de (aan)vraag essentieel is. Het meest belangrijk in deze functie is dat je inschattingsvermogen hebt en breder kijkt dan de (aan)vraag. Je stelt jezelf kritische vragen. De creatieve maatwerkoplossingen die je aanbiedt moeten integraal zijn, daarom zoek je de verbinding op en werk je nauw samen met collega’s.

Functie-inhoud: Jouw werkweek bestaat in de basis uit het plannen en voeren van keukentafelgesprekken, multidisciplinaire overleggen en het creëren en leveren van maatwerkoplossingen. Je bent daarmee verantwoordelijk voor het bieden en toekennen van de juiste begeleiding en passende ondersteuning op het gebied van jeugd en volwassenen, waarbij het zwaartepunt ligt op het gebied van Jeugd. De samenwerking met collega’s is daarin onmisbaar. Je neemt eventueel deel aan het sociaal kernteam (SKT) en draagt bij aan de daaruit voortkomende acties. Verder zet je je flexibel in wanneer de situatie daarom vraagt, bijvoorbeeld ter ondersteuning van je collega’s bij de frontoffice. Ook geef je uitvoering aan het drang/veiligheidsplan. Als onderdeel van jouw functie zorg je voor correcte administratieve verwerking van rapporten, beschikkingen en SKT-casuïstiek in het systeem GWS4all.

Aanbod: Een dienstverband bij Aalsum&Nieuwland, waar je geen nummer bent maar een gewaardeerde collega. Mogelijkheid tot ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden. Uitstekende arbeidsvoorwaarden waaronder een salaris dat past bij jouw opleiding en ervaring.

Interesse?: Neem vrijblijvend contact met ons op via mail info@aalsumnieuwland.nl of telefoon 06-13303213

Share This