Consulent Werk

Home » Vacatures voor Professionals » Consulent Werk

Consulent Werk

14 juni 2018

Waar: Voor een gemeente in de provincie Overijssel zijn wij op zoek naar een gemotiveerde en resultaatgerichte professional.

Functie-eisen: Minimaal 3 jaar werkervaring als medewerker burgerzaken bij een gemeente. Minimaal een afgeronde MBO AABZ en/of BABZ. HBO werk- en denkniveau. Kennis van de participatiewet en aanverwante wet- en regelgeving. Kennis van re-integratieinstrumenten en -trajecten. Resultaat- en doelgericht, op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Methodisch werken (Werkstap). Praktische instelling, creatief en ondernemend. Zelfreflecterend vermogen. Gevoel voor bestuurlijke en maatschappelijke verhoudingen. Kennis en ervaring van Suite en bij voorkeur ook Werkstap.

Functie-inhoud: Het begeleiden van mensen naar een zinvolle dagbesteding tegen een zo hoog mogelijke loonwaarde. Wij vinden het belangrijk dat de kandidaat zelf daarbij de regie in handen krijgt, binnen de kaders van ons beleid en de P-wet. Wij bieden kandidaten een uitgebreid pakket aan mogelijkheden waaronder diverse leerwerktrajecten, sociale activering, ondersteuning bij solliciteren, jobhunting, beroepskeuze, diagnosemiddelen en trajecten voor persoonlijke ontwikkeling.

De ontwikkeling van mensen gebeurt methodisch en met feiten onderbouwd (Werkstapmethode) door middel van de uitvoering van werkopdrachten op een bijpassende leerwerkplek. Doordat zowel de werkopdrachten als de leerwerkplekken vanuit de regionale arbeidsmarkt (werkgevers) zijn ingericht, werkt de methode doelmatig. Daardoor stromen meer mensen in kortere tijd door naar werk.
We werken met gevarieerde caseloads met mensen met een korte tot zeer lange afstand tot de arbeidsmarkt.

Het takenpakket bestaat o.a. uit:

  • Intakegesprekken;
  • Inzetten van re-integratiemiddelen passend bij de behoefte van de kandidaat;
  • Bewaken van de voortgang van trajecten;
  • Voortgangsgesprekken;
  • Nemen van besluiten m.b.t. bijvoorbeeld ontheffingen, loonkostensubsidie en maatregelen;
  • Herkennen en ontwikkelen van het potentieel van mensen.

 

Aanbod: Een dienstverband bij Aalsum&Nieuwland, waar je geen nummer bent maar een gewaardeerde collega. Mogelijkheid tot ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden. Uitstekende arbeidsvoorwaarden waaronder een salaris dat past bij jouw opleiding en ervaring.

Interesse?: Neem vrijblijvend contact met ons op via mail info@aalsumnieuwland.nl of telefoon 06-13303213

Share This