Consulent Sociaal Domein/Jeugd

Home » Vacatures voor Professionals » Consulent Sociaal Domein/Jeugd

Consulent Sociaal Domein/Jeugd

7 mei 2018

Waar: Voor een gemeente in Noord Nederland zijn wij op zoek naar een ervaren Consulent Sociaal Domein/Jeugd .

Functie-eisen: Je bent in het bezit van minimaal een afgeronde HBO opleiding. Je hebt ervaring in het Sociaal Domein als consulent Jeugdhulp Veilig opgroeien. Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving,terminologie en inzicht in de zorgstructuur, de methode Signs of safety binnen de jeugdhulpverlening. Je hebt een registratie in het SKJ-register. Je bent in het bezit van een rijbewijs. Je bent analytisch, besluitvaardig kunt prioriteiten stellen en hebt een praktische en resultaatgerichte werkhouding. Verder ben je een klantgerichte, zelfstandig werkende teamplayer met uitstekende sociale vaardigheden die snel vertrouwen wint.

Functie-inhoud: Als Consulent Sociaal Domein begeleid en beoordeel je hulpvragen (inclusief meldingen ‘Veilig opgroeien’). Vanuit het gesprek met de klant beoordeel je de zorgbehoefte/hulpvraag en de mogelijkheden in deze specifieke situatie. Je doet hiervoor nader onderzoek, hebt oog voor signalen van aspecten van onveiligheid (risicotaxatie), hebt overleg met betrokken instanties en maakt afspraken met de klant. De bevindingen en gemaakte afspraken leg je vast o.a. in een gezinsplan en stem je na goedkeuring af met betrokkenen zoals een arts, zorgaanbieders, etc. In het kader van cliëntondersteuning treed je op als contactpersoon en voer je de regie van aanvraag tot afhandeling. Een onderdeel van deze functie is het opstellen van veiligheidsplannen en het bewaken van de uitvoering hiervan, je verricht crisisinterventies en dient waar nodig verzoek tot onderzoek bij de Raad voor de Kinderbescherming in. Tevens draai je binnen de reguliere werkuren crisisdiensten.

Aanbod: Een dienstverband bij Aalsum&Nieuwland, waar je geen nummer bent maar een gewaardeerde collega. Mogelijkheid tot ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden. Uitstekende arbeidsvoorwaarden waaronder een salaris dat past bij jouw opleiding en ervaring.

Interesse?: Neem vrijblijvend contact met ons op via mail info@aalsumnieuwland.nl of telefoon 06-13303213

Share This